Mi a cranio- sacralis terápia?
Tartalomjegyzék
Mi a cranio- sacralis terápia?
Oldal 2

Ha a Cranio-sacralis terápiát hasonlítani kellene valamihez, hogy egy lovasember számára könnyebben érthető legyen, akkor a helyes félfelvételhez lehet a legjobban. Olyan finom és lágy, szinte láthatatlan mozdulatokkal történik, mint egy jól kivitelezett félfelvétel. Mindkettő hatékonysága nincs összefüggésben a végrehajtásához szükséges mozdulatok nagyságával… olvassátok szeretettel.

A cranio-sacralis (CS) terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izom relaxáció, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

 A CS-terápia egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek; a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat, a szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

A CS-terápia egy mélyreható gyógymód, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait, semlegesíti a stressz negatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.