Indikációk

Ha a test kimozdul a természetes egyensúlyából, ha a ló többé már nem együttműködő, ha a lovasnak nem a megszokott érzést nyújtja.

Mikor tud egy osteopathiás lóterápia segíteni?

- tartós merevségnél
- ellenszegülés a lovas segítségei ellen
- természetellenes fej- nyak és farok tartásnál
- nyak és hátfájásnál
- teljesítmény csökkenésnél
- bukás után
- sérülés vagy operáció utáni rehabilitációnál
- hátralépés és oldaljárás problémáknál
- nehéz ellés után
- folytonosan fellépő egészségügyi problémáknál
- izommerevségnél
- ütemhibáknál
- nyelvproblémáknál
- fejrázás, head-shaking
- ín és szalagsérüléseknél

Egy osteopátiás kezelés javítja a ló mozgékonyságát, a vitalitását és a mozgáskedvét és minél jobban érzi magát a ló annál jobban teljesít.

Az osteopátiás lóterapeuta megpróbálja más hajlamosító tényezők, mint pl. egy rosszul illeszkedő nyereg, egy hibás (nem a lóhoz illeszkedő) szerszám (zabla), hiányos vagy rossz patkolás, fogproblémák, vagy esetleg egy a lovat nem tisztelő lovas, tréner vagy ápoló kizárását.

Egy osteopátiás kezelés következtében az ízületek, gerinc és a szövetek mozgékonysága újból helyreáll. A blokkok egy alapos vizsgálat után speciális kezelési technikákkal kezelésre kerülnek. Az osteoptahiás technikák végrehajtása mindig KÉZZEL és kevés erővel történnek. A blokádokat semmiképpen nem gumikalapáccsal vagy egyéb más külső segítségekkel próbálja megoldani. Az eltéréseket (blokkokat) egy osteopath mindig „megkéri” lágyan és szelíden, hogy „legyenek szívesek” a helyükre kerülni. …És tudjuk, hogy a szelíd kérést nem lehet visszautasítani! Nem attól válik egy ízületi blokád megoldottá, hogy „ropogott” az ízület vagy sem. Tévedés azt gondolni, hogy CSAK akkor jó a technika és akkor „kerül a helyére” az ízület, ha ropog! Minden kezelés alatt a lovat maximális tiszteletben tartjuk. Nem végzünk olyan műfogást, amely instabil helyzetbe hozza a lovat, vagy olyan érzetet kelt benne!(menekülő állat!)

A terapeuta a kezeléssorán impulzust ad a szervezetnek, hogy az öngyógyító folyamatok segítségével a működéséhez szükséges egyensúlyt visszaállítsa.
Éppen ezért a kezelés során nem csak a tüneteket, hanem az igazi kiváltó okot próbálja megkeresni és megszüntetni.